LIBERTÁRIUSOK: holland mintára védjük meg a lakosságot és a menekülteket a szexuális kizsákmányolástól!

A LIBERTÁRIUSOK követelik, hogy holland mintára a kormány a piac deregulációjával sürgősen fokozza az átláthatóságot a szexuális kizsákmányolás csökkentése érdekében, valamint a gyermekek és a családok kiszolgáltatott tagjai védelmében.

A hazai szervezett bűnözői csoportoknak ugyanis egyre több ember van kiszolgáltatva és esik áldozatul, ami az ukrajnából érkező, befogadott menekültekre nézve, köztük nőkre és gyermekekre is igen nagy veszélyt jelent.

A túlszabályozott piaci viszonyok és az állami erőszak miatt, a szomszédunkban kirobbant háború okán kialakult társadalmi helyzetben a menekültek és a magyar lakosság, köztük ártatlan nők és gyermekek védelmében követeljük, hogy a szexuális tevékenységek államosítása azonnal legyen megszüntetve és a szegmens a piaci szabadság elvei szerint legyen deregulálva, ezzel növelve az átláthatóságot a nyugat-európai példák alapján, hogy elejét vegyük a fokozódó ember-kereskedelemnek. Szorgalmazzuk egy család és gyermekvédelmi törvény megalkotását, amivel szavatolható a gyermekek azon joga, hogy ne legyenek szexuális munkára kényszerítve.

Sürgetjük, hogy a miniszterelnök és az ellenzék miniszterelnök-jelöltjei mindenképpen foglaljanak állást egyértelműen a kérdésben és határolódjanak el a jellemző illibertárius gyakorlattól és a jelenleg hatályos törvények által támogatott szervezett bűnözői csoportoktól.

Husztik Marianna (Kampányfőnök), Csiba Farkas (Szervezési Munkacsoport-vezető)