Libertárius Genezis

Küldetés

Az egyéni felelősségtudat, szabadság és a családok szuverenitása a célunk. Az állami oktatás, állami egészségügy, állami nyugdíjrendszer rendkívül nagy teher a dolgozó ember vállán, miközben rombolja a versenyt, és tervgazdasági függésbe taszítja a családokat, ahol az ember az államtól várja a megoldást a problémáira. A célunk ennek az újraelosztási függőségi rendszernek a leépítése.

Kik vagytok?

2019-ben alapítottuk meg a LA75-öt. Első komolyabb, nemzetközi hírnevet hozó politikai sikerünket 2021-ben, a járvány terjedése szempontjából haszontalan lezárások ellen szervezett Tömeges Üzletnyitás akcióval, valamint a Tüntetés az Életért és a Szabadságért felhívásunkkal arattuk. Részt vettünk az ellenzéki előválasztáson, hogy hiteles alternatívát mutathassunk fel a politikai rendszer különféle komolytalan, parazita, lezáráspárti, bűnöző jelöltjeivel szemben. A 2022-es országgyűlési választásokon már jelölőszervezetként indultunk. A választások után LIBERTÁRIUSOK néven folytattuk a libertarizmus SZABAD MAGYARORSZÁG PROGRAM-jának képviseletét.

Mi a legfőbb politikai célotok?

A LIBERTÁRIUSOK célja, hogy minimalizálja az állami elvonás, az újraelosztás, a kormányzati monopóliumok, privilégiumok és koncessziók szerepét, amelyek mindig egy szűk elitet támogatnak a többség rovására.

Miért éppen ”Le az Adók 75%-ával” a szlogenetek?

Az egyik legfontosabb célkitűzésünk az, hogy legalább olyan alacsony mértékűre csökkentsük az adók mértékét, ahogyan Hong Kong is tette. A jelenlegi, összesített 51%-os adóterhet 75%-kal akarjuk mérsékelni, így az összes adó együttesen a bevételednek csupán 12,75%-a lenne. Ezzel lehetőséget teremtünk arra, hogy mindenki piaci alapon, saját igényei szerint vegyen igénybe szociális és kulturális szolgáltatásokat, és ne állami kényszer hatására.

Hogyan csökkentitek majd az állami újraelosztást?

A vallásokat, sportklubokat, közmédiát, nyugdíj-, és egészségbiztosítást, valamint a multiknak és a termelőknek juttatott pénzbeli és infrastrukturális szubvenciókat senkinek sem kell majd kötelezően finanszíroznia, ahogy eddig volt. Ez akár havi +130 000 Forintot is jelenthet átlagosan egy munkavállaló jövedelmében. Emellett ugyancsak visszavágnánk az állami bürokráciát; számos hivatalos adatot egységesítenénk és elosztott adatbázisba vezetnénk át. Részletek: Programunk rövid kivonata (PDF)

Hogyan képzelitek el a jövőt?

Egy tisztességes országban nem a politikusok döntésének való kiszolgáltatottság, pályázatok, támogatások, és az államnál való lobbizás, hanem a szabad piaci folyamatok határozzák meg az érvényesülést. Minél több értéke van a munkának, az emberek annál könnyebben indíthatnak vállalkozást, gyorsabban nőnek a reálbérek, több forrás jut innovációra, kutatásokra és környezettudatosabban tudnak élni. Ezeket számos történelmi eset és róluk szóló analízis bizonyítja, mint például Dél-Kelet Ázsiában Hong-Kong és Szingapúr esete, vagy Dél-Amerikában Chile. Mindez egyaránt ösztönzi majd a fiatalokat és befektetőket, hogy Magyarországot jobb helynek ítéljék, mint nyugati versenytársait. Továbbá nagyobb szerep jutna a családoknak, hogy a szülők dönthessék el, milyen típusú oktatást szánnak gyermekeiknek az állami felülről elrendelt, központi oktatási terv helyett.

Mik a politikai várakozások veletek kapcsolatban?

Az üzenetünk kétségtelenül nagy előnyt biztosít számunkra, hiszen gazdaságpolitikánk által többet kereshetnek az alkalmazottak és a vállalkozók is, ami elég fontos tényező a dolgozó polgároknak egy demokratikus választás során. Reprezentatív mintán 59,4% támogatólag reagált arra, hogy inkább ránk szavaznának az adóztatáspárti (Fidesz, DK, Momentum, Jobbik, stb.) pártokkal szemben, amennyiben az összes, nyugdíjra- és egészségbiztosításra, vallásra, sportra, közmédiára költött munkát terhelő adót a munkavállalóknál hagynánk. Részletek itt.

Hogyan juttatjátok el az üzeneteteket a társadalom számára?

Elsősorban a közösségi médián, pl. a Facebookon keresztül, ahol Te is aktív lehetsz és kifejtheted a véleményedet. Felületeink (Facebook, Instagram, stb.): kattints ide.

Mi az álláspontotok a migrációval összefüggésben?

A migráció forrásai elsősorban a legantikapitalistább országok, ahol vagy hiányzik a magántulajdon védelmének joguralma – mint például Nigéria vagy Szíria – vagy túl szocialista az állam és ezzel megfojtja a piacot – mint például Venezuela. Mivel a segélyrendszerrel csak importálnánk tőlük azt az antikapitalista gyakorlatot, ami az országukat is tönkretette, ezért a helyben való, önkéntes alapú segítségnyújtást támogatjuk. Olyan technológiai újítások elterjesztésére (pl. blockchain) lenne szükség, amely révén a sanyarú sorsú emberek függetleníteni tudnák magukat az őket kizsákmányoló államszervezetektől, és biztonságosabb védelmet adhatnának a magántulajdonuknak.

Mi az álláspontotok a környezet védeleméről?

Nem a szabad piac, hanem gyakorlatilag az állami szubvenciók és a feleslegesen köztulajdonban lévő területek azok, amelyek ártanak a környezetnek, ezért a free market environmentalizmust képviseljük. Ez a tudományosan megalapozott koncepció a természeti erőforrások magántulajdonba vételét támogatja azzal a céllal, hogy annak fenntarthatóságában való érdekeltség nőjön.


adók baloldal bitcoin csok decentralizált ecsenyi áron ellenzék filozófia kapitalizmus kommunizmus kormány korrupció kriptovaluta laissez-faire libertarizmus libertárius lobbi magántulajdon pareto-hatékony piac piketty rendszerváltás szabadság szocializmus utópia állam éhezés


További információ rólunk: A LIBERTÁRIUSOK CSAPATA >>